Сумщина представлятиме Україну на світовому Фіналі олімпіади з креативності в США

28.03.2019

Команда «О.К.О.» обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю здобула перемогу в І Всеукраїнській олімпіаді креативності та отримала право представляти Україну на Глобальному Фіналі креативної олімпіади, що відбудеться 22–25 травня в Канзас-Сіті (США).

Міжнародна освітня програма «Destination Imagination» — найбільша з креативності у світі, започаткована у Сполучених Штатах Америки. У 2017 році до неї долучилася й Україна. Національний центр «Мала академія наук України» став ліцензійним афілійованим представником DI і розпочав поетапну підготовку до проведення олімпіади країни-учасниці світового змагання з креативності. Всеукраїнський відбір допомагали здійснювати експерти Фундації підтримки і розвитку креативності та представники освітньої програми «Destination Imagination» у Польщі, щоб перша українська олімпіада креативності відбулася згідно з усіма правилами програми DI.

Серед 30 команд з усіх регіонів України 22-24 березня в м.Київ Сумщину представляли три команди: «О.К.О.» комунального закладу Сумської обласної ради — обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, «Boomerang» Охтирського міського центру позашкільної освіти — Мала академія наук учнівської молоді та «Happy friends» Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 Конотопської міської ради Сумської області.

За підсумками трьох днів змагань Сумська область здобула перше та друге місця. Друге місце в команди «Boomerang». Перемогу здобула команда «О.К.О.», вона представила суспільний напрям, відтворивши у виставі нагальну проблему — фрагмент із життя дітей з обмеженими можливостями.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: