Сумські поліцейські дістали вантажівку з кювету

28.03.2019

Будучи за кермом вантажівки-важковаговика, 32-річний житель Бердянська втрапив у критичну ситуацію. Більше семи годин він самотужки намагався витягти свій застряглий автомобіль з кювету. На допомогу йому прийшли працівники сектору реагування патрульної поліції Сумського районного відділу поліції, котрі після зміни поверталися до відділку.

Того ранку інспектори секторів реагування патрульної поліції Сумського районного відділу поліції лейтенант поліції Андрій Риженков та капітан поліції Віктор Марченко саме поверталися з нічного чергування, коли звернули увагу на вантажівку MAN, що застрягла на грунтовій частині узбіччя дороги. Поруч із кабіною стояв водій – зморений молодий чоловік, котрий явно перебував у відчаї через безпорадність становища.

Правоохоронці повернулись до важковаговика та підійшли до водія. Той поскаржився: машина втрапила в багно близько одинадцятої ночі, і весь цей час він намагався самотужки справитися з ситуацією, для чого використав усі наявні у нього можливості – від шанцевого інструменту до намагання зупинити когось з інших водіїв. Однак пройшло вже чимало часу, машина прогрузла ще більше, а жоден із тих, кому він сигналив про допомогу, навіть не зупинився.

Працівники поліції оглянули колеса машини, оцінили обстановку та прийняли рішення залишитися на допомогу водію, хай навіть і за рахунок особистого часу.

«Ми зупинили кілька автівок із проханням про допомогу, однак жоден з водіїв не мав ані можливостей, ані часу виручити колегу, та й бажання теж особливого не виявляли, — ділиться своїми спостереженнями капітан поліції Віктор Марченко. – Лише один чи не з десятка чоловік, водій невеликої вантажівки з причепом, поділився з нами і тросом, і потужностями своєї машини. Він відчепив причіп, допоміг з попередніми підготовчими роботами, а потім спільними зусиллями ми разом вирятували «далекобійника», допровивши його на тверду поверхню автотраси».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: