Мерія відповіла на петицію про безпечне навчання у дитсадочках і школах Сум

29.03.2019

Отримала відповідь міської влади електронна петиція «Безпечне навчання у дитячих садочках та школах». Автор звернення Володимир Шевченко запропонував встановити закриті бактерицидні лампи у навчальних закладах, що дозволило б знинизити рівень завхорюваності.

«Повідомляємо, заклади освіти комунальної форми власності м. Суми функціонують відповідно до вимог Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 року №234, Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001 року № 63.

Пунктом 18 Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів передбачено, що дезінфекція приміщень бактерицидними лампами проводиться за відсутності людей відповідно до інструкції. Кварцування проводиться під час денної прогулянки дітей, щоб встигнути провітрити приміщення, оскільки озон у великій кількості отруйний. Робота приладу не повинна перевищувати 30 хвилин.

Відповідно до пункту 5 Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу чистота повітря забезпечується регулярним вологим прибиранням приміщень із використанням дезінфікуючих та миючих засобів, використанням усіх видів провітрювання (наскрізного, кутового, однобічного).

Також у закладах освіти кварцування приміщень проводять для профілактики вірусних захворювань в осінньо-зимовий і зимово-весняний періоди, коли підвищується рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Враховуючи, що період імунодепресії настає після трьох-п’яти процедур УФ-опромінення, вони надаються дозовано.

На сьогодні всі заклади дошкільної та загальної середньої освіти міста Суми забезпечені кварцовими та бактерицидними лампами», — ідеться у відповіді мерії, оприлюдненій на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: