На Сумщині правопорядок під час виборів забезпечуватимуть 1600 поліціянтів

29.03.2019

Поліція працює в посиленому варіанті, під час виборів забезпечуватимуть громадський порядок та спокій більше трьох тисяч працівників правоохоронних органів, серед яких – співробітники поліції, військовослужбовці, курсанти поліцейської академії та нацгвардійці. Про це під час відеоселекторної наради повідомив начальник ГУНП області Микола Лушпієнко. Головним завданням для правоохоронців він визначив попередження порушень, забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення чергових виборів Президента України

«Наше з вами головне завдання — забезпечення демократичних, прозорих виборів Президента України, – звернувся Микола Лушпієнко до підлеглого особового складу. — Ми повинні продовжувати роботу по оперативному реагуванню на усі повідомлення по можливі порушення виборчого законодавства, та приймати по ним рішення виключно в рамках правового поля. І зробити все можливе, щоб не допустити провокацій під час виборів, та забезпечити в день виборів правопорядок».

Заступник начальника ГУНП області Володими Бабич доповів, що поліція Сумщини готова до забезпечення правопорядку та охорони виборчих дільниць, виборчої документації і бюлетенів. До несення служби залучено максимальну кількість особового складу поліції – 1600 працівників поліції. Їм допомагатимуть військовослужбовці, курсанти поліцейської академії, нацгвардійці. Крім того, на вулицях населених пунктів нестимуть службу 434 правоохоронці.

З метою недопущення будь-яких протиправних дій під час волевиявлення громадян вже створено оперативні штаби, сформовані додаткові слідчо-оперативні групи із досвідчених правоохоронців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: