У сумських школах встановлюють камери відеонагляду

29.03.2019

Цьогоріч у сумських школах завершать встановлювати камери відеонагляду в рамках міської програми «Автоматизація муніципальних телекомунікаційних систем на 2017-2019 роки в м. Суми».

Як розповів під час брифінгу начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко, система відеоспостереження допомагає не тільки запобігти вчиненню злочину, але й встановити прикмети правопорушника за допомогою наявної інформації.

Тому, аби консолідувати зусилля в цьому напрямку і посилити громадську безпеку, влітку минулого року міська рада, управління патрульної поліції в Сумській області та Сумський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області підписали Меморандум про партнерство та співпрацю. Відтепер за необхідності правоохоронні органи можуть отримати запис з камери відеонагляду, аби провести необхідні слідчі дії і встановити особу правопорушника.

Начальник управління освіти та науки  зауважила, що, впроваджувати Програму «Автоматизація муніципальних телекомунікаційних систем на 2017-2019 роки в м. Суми» почали першочергово із закладів загальної середньої освіти.

«Цьогоріч ми завершемо цю роботу і камери відеонагляду будуть розташовані в кожній із сумських шкіл. Хочу наголосити на тому, що попередньо це питання обговорювалось на батьківських зборах у кожному навчальному закладі, бо ж лише за згоди батьків може відбуватись відеозапис у школі. І батьківська громадськість підтримала ініціативу міської влади убезпечити дітей в освітніх закладах», – зазначила Антоніна Данильченко.

Як розповіла директор КП «Інфосервіс» Олена Дяговець, цього року камери відеоспостереження залилишилось встановити у школах № 4, № 5, № 15, № 20, № 21 та другому корпусі школи № 30. Загалом, за попередні два роки, комунальне підприємство встановило 188 камер у 21 навчальному закладі. З міської скарбниці на це спрямували 1,6 млн гривень.

«Серед встановлених камер є зовнішнього та внутрішнього спостереження. Відеосигнал транслюється на монітори, встановлені в кабінетах керівництва навчальних закладів та охорони. За потреби ми надаємо правоохоронним органам запис з камер лише зовнішнього спостереження, так як це було погоджено з профільним управлінням», – повідомила директор КП «Інфосервіс».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: