У Сумах поліція викрила групу «закладчиків» психотропних речовин

29.03.2019

Працівники відділу кримінальної поліції Сумського відділу поліції оперативним шляхом дізналися, що в районі Хіммістечка буде здійснюватися масова закладка пакуночків із психотропною речовиною амфетаміном та PVP-сіллю. Вийшовши на слід «закладчика», оперативники взялися затримувати його, проте, юнак вчинив спротив та намагався втекти. Це йому не вдалося, і вже за якусь мить зловмисник був затриманий.

Під час проведення поверхневого огляду у 17-річного сумчанина, поліцейські виявили 24 поліетиленові пакетики загальною вагою 15 грамів, в яких були розфасовані речовини схожі на амфетамін та PVP-солі. Все виявлене вилучено та направлено на експертизу.

Уже встановлено, що організував розповсюдження небезпечних психотропних речовин в обласному центрі 17-річний студент одного з вищих навчальних закладів міста. А допомагали йому в цьому двоє його 18-річних знайомих, один з яких навчався на юриста, а інший ніде не навчався і не працював.

Правоохоронці, провівши ряд невідкладних заходів з пошуку та вилучення закладок, виявили їх і на вулицях Ударників, Руднева, Супруна та навіть в приміщенні одного з кафе в центрі міста. Загальна вага вилучених психотропних речовин що вже знаходилися в закладках складає 35 грам. А загальна вартість всіх вилучених у зловмисників психотропних речовин складає понад 17 500 гривень.

У ході обшуків поліцейські вилучили у зловмисників, які втягували молодих сумчан у коло залежних від психотропів, 10 700 гривень готівкою, 19 карток різних мобільних операторів, комп’ютерну техніку з електронними носіями пам’яті, та сім банківських карток, на які покупці перераховували гроші за психотропні речовини, перш ніж забрати їх зі схованок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання,зберігання, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Санкція статті, за збут наркотичних засобів, вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

В Сумах поліція викрила групу «закладчиків» психотропних речовин

В Сумах поліція викрила групу «закладчиків» психотропних речовинНими виявились місцеві — один безробітний та два студенти. Трійця займалась розповсюдженням в обласному центрі психотропних речовин за допомогою закладок та через мережу Інтернет. Правоохоронці оперативним шляхом викрили та затримали зловмисників і вилучили в них 67 пакуночків з амфетаміном та PVP-сіллю.Працівники відділу кримінальної поліції Сумського відділу поліції оперативним шляхом дізналися, що в районі Хіммістечка буде здійснюватися масова закладка пакуночків з психотропною речовиною амфетаміном та PVP-сіллю. Вийшовши на слід «закладчика», оперативники взялися затримувати його, проте, юнак вчинив спротив та намагався втекти. Це йому не вдалося, і вже за якусь мить зловмисник був затриманийПід час проведення поверхневого огляду у 17-річного сумчанина, поліцейські виявили 24 поліетиленові пакетики загальною вагою 15 грамів, в яких були розфасовані речовини схожі на амфетамін та PVP-солі. Все виявлене вилучено та направлено на експертизу.Вже встановлено, що організував розповсюдження небезпечних психотропних речовин в обласному центрі 17-річний студент одного з вищих навчальних закладів міста. А допомагали йому в цьому двоє його 18-річних знайомих, один з яких навчався на юриста, а інший ніде не навчався і не працював. Правоохоронці, провівши ряд невідкладних заходів з пошуку та вилучення закладок, виявили їх і на вулицях Ударників, Руднева, Супруна та навіть в приміщенні одного з кафе в центрі міста. Загальна вага вилучених психотропних речовин що вже знаходилися в закладках складає 35 грам. А загальна вартість всіх вилучених у зловмисників психотропних речовин складає понад 17 500 гривень.В ході обшуків, поліцейські вилучили у зловмисників, які втягували молодих сумчан у коло залежних від психотропів, 10 700 гривень готівкою, 19 карток різних мобільних операторів, комп’ютерну техніку з електронними носіями пам’яті, та сім банківських карток, на які покупці перераховували гроші за психотропні речовини, перш ніж забрати їх зі схованок. Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання,зберігання, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Санкція статті, за збут наркотичних засобів, вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.Відділ комунікації поліції Сумської області

Опубліковано Поліція Сумської області Пʼятниця, 29 березня 2019 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: