Медсестра, хвора на кір, працювала на дві лікарні Сум

29.03.2019

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської області Сергій Бутенко.

Як ми поідомляли, у Сумах госпіталізували шістьох медпрацівників пологового будинку, де від кору минулого тижня померла породілля. Усіх із підтвердженим діагнозом кір доставили в інфекційне відділення Сумської міської лікарні. Їхній стан оцінюється як середньої тяжкості. Захворілі – це медсестри та акушерки. Вони безпосередньо контактували з хворою на кір вагітною. Одна з медпрацівниць за сумісництвом мала чергування у відділенні для новонароджених дитячої лікарні. Поки що там захворілих немає, але вжиті також карантинні заходи до 15 квітня.

«Окрім перинатального центру обмежувальні заходи до 15 квітня введені в дитячій клінічній лікарні, бо там одна медсестра працювала за сумісництвом і в перинатальному центрі, і в дитячій клінічній лікарні. Основне її робоче місце — перинатальний центр, сумісництво — у дитячій лікарні. От ми зараз розбираємося, як людина, яка працювала у вогнищі кору, прийшла на чергування у відділення. На сьогодні створена комісія і, повірте, це буде суворо покарано», — зазначив Сергій Бутенко.

До слова, у новонародженого хлопчика, чия мама померла від кору, ознаків хвороби немає. Він знаходиться у відділенні для новонароджених перинатального центру.

spec-kor.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: