Опозиціонери встановлюють у Шостці сучасні спортивно-ігрові комплекси

29.03.2019

В обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, що розташований у Шостці і де проживають 50 дітей, які потрапили у важкі життєві обставини, планують встановити сучасний спортивний комплекс.

Рішення про придбання такого майданчика було затверджено сесією Сумської обласної ради, завдяки ініціативі депутатів – членів команди ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Олександра Стрельченка, Миколи Войтенка і Володимира Пилипейка.

Як розповів директор центру Олександр Чмих, це буде спортивний комплекс у дворі установи діаметром 12 метрів. Він передбачає майданчики для інтерактивного розвитку дітей різних вікових груп, для ігор міні-групами в баскетбол і волейбол, гумове покриття для безпеки дітей. Також в комплексі близько 15 антивандальних тренажерів, рукоход, пружинки-качалки у вигляді машинок і мотоциклів для малюків.

У минулому році, коли Володимир Пилипейко був з черговим візитом на Дні відкритих дверей в центрі реабілітації, до нього звернувся директор закладу з проханням допомогти облаштувати прилеглу територію установи, виділити кошти на придбання спортивного майданчика і тренажерів. Володимир Юрійович подав депутатський запит про виділення 600 тисяч гривень з обласного бюджету.

Кошти були виділені минулого року. Тоді ж і придбали комплекс вартістю 534 тис. грн, але його не встигли встановити, тому що тренажери закупили, коли вже лежав сніг. Монтаж відклали до весни і планують почати вже на початку квітня.

«Ми зобов’язані піклуватися про цих дітей, адже вони тут не тільки з Шостки і району, а й всієї області. Спортивно-ігровий комплекс необхідний, щоб діти могли розвиватися, проводити дозвілля, не залежно від погодних умов», — зазначив Володимир Пилипейко.

Обласний депутат Микола Войтенко одним із пріоритетів у своїй діяльності вважає підтримку молоді, спорту, щоб підростаюче покоління менше приділяло часу комп’ютерам і гаджетам, а більше розвивалося на свіжому повітрі.

«Ми будемо робити все, щоб створити для дітей умови для занять фізичною культурою і спортом. Це запорука того, щоб у нас росли здорові жителі Шостки, Сумської області, здорова нація!» — сказав Микола Войтенко.

У минулому році також за сприяння опозиціонерів з обласного бюджету було виділено кошти на придбання професійної пральної машини для центру реабілітації дітей в Шостці. На жаль, через бюрократичні перешкоди, пральну машину так і не закупили, по кінцю року кошти знову повернулися в бюджет. У поточному році депутати планують знову наполягати на фінансуванні пральної техніки. Також у планах — допомогти придбати для вихованців центру новий сучасний телевізор, оскільки старий зламався і ремонту не підлягає.

Нагадаємо, за підтримки депутатів від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ, в минулому році вуличні майданчики, тренажери були встановлені в Обласному дитячому протитуберкульозному санаторії в Шостці, в двох дитячих садках міста, у дворах багатоквартирних будинків в мікрорайоні Капсюль.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: