Микола Березін — про розробку проекту програми «Здоров’я жителів Сумщини»

29.03.2019

В обласній раді триває розробка проекту комплексної програми «Здоров’я жителів Сумщини», ініціатором якої став голова бюджетної комісії, депутат Микола Березін (фракція «Відродження»).

Наразі вже створена робоча група, яка вивчає діяльність органів місцевого самоврядування області в напрямку підвищення рівня здоров’я нації — у першу чергу дітей молодшого і середнього шкільного віку. До складу групи увійшли представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, працівники медичної галузі, депутати облради.

Нагадаємо, демографічна ситуація на Сумщині — катастрофічна. На сільських територіях іде стрімке скорочення населення і збільшується рівень захворюваності людей. За даними Кабміну, лише в Чернігівській області коефіцієнт смертності вищий, ніж у Сумській. Але при цьому в нас немає програми, яка була б спрямована на подолання демографічної кризи.

Члени робочої групи вирішили, що необхідно терміново зібрати всіх керівників районів, міст і ОТГ на розширеній семінар-нараді. Пройде вона на базі однієї з територіальних громад.

«До співпраці залучили начальника відділу охорони здоров’я та соцзахисту населення Миколаївської селищної ради Юлію Шостак: саме Миколаївська ОТГ демонструє позитивні приклади спільної роботи влади і місцевих медичних, культурно-просвітницьких, фізкультурно-спортивних закладів у напрямку забезпечення високого рівня здоров’я дітей і молоді — тут розгорнута ціла система профілактичних заходів і пропаганди здорового способу життя», — відзначив Микола Березін.

Про результати виїзної семінар-наради — у наступних повідомленнях.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: