Вибори на Сумщині: «Опора» зафіксувала кілька порушень

31.03.2019

На двох дільницях на Сумщині недотримана норма щодо кількості бюлетенів від кількості виборців. На одній з дільниць вчасно не вивісили інформаційні плакати з біографіями кандидатів, на іншій – кабінки для голосування встановили біля відчиненого вікна. Про це повідомили спостерігачі ОПОРИ.

Зокрема, норма щодо кількості бюлетенів, встановлена законодавством (ч.7. ст. 71 ЗУ «Про вибори Президента України»), не дотримана на окремих дільницях. Це дільниці 590489 ТВО№161(с. Посад, Роменський р-н) та 590650 (с. Вишневе, Тростянецький р-н)ТВО№162

У виборчому окрузі №158 зранку 31 березня до початку голосування на дільниці 590007 (смт Ворожба Білопільського району) не були вивішені інформаційні плакати з біографіями кандидатів, що передбаченоч.5.ст. 74 ЗУ «Про вибори Президента України», також в 590028 (с. Москаленки, Білопільського р-ну) у цьому ж окрузі кабінки для таємного голосування були встановлені біля відчиненого вікна, що може становити загрозу для таємності голосування (ст.7 ЗУ «Про вибори Президента України»). На дільниці 590624 в смт. Степанівка замість двох членів комісії, як вимагає норма закону (ч.1.ст.76), видавав бюлетені тільки 1 член комісії.

Після зауважень спостерігачів ОПОРИ ці порушення були усунуті.

На дільниці 590986 в Сумах (ТВО№157) чоловік намагавсяпроголосувати без паспортаза свідоцтвом про народження. Пояснив, що віддав паспорт на заміну. Комісія не дозволила.

За словами координаторки спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Сумській області Ірини Стегній, станом на ранок фіксуються незначні процедурні порушення, які відображають недоліки в організації роботи дільничних комісій.

“Зазвичай вони усуваються силами членів ДВК та не впливають на перебіг голосування. Спостерігачі ОПОРИ продовжують спостереження по всій області”, – зазначає вона.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: