У Сумах через кір виникли питання в організації голосування

31.03.2019

До ОПОРИ звернулися працівники дільничної виборчої комісії спецдільниці 590946, яка розташована у комунальному закладі Сумської обласної ради «Обласний клінічний перинатальний центр». Були певні побоювання серед деяких членів дільничної комісії заходити до палат жінок, які знаходяться на карантині через ризик зараження кором.

Нагадаємо, 20 березня в обласному клінічному перинатальному центрі від кору померла 24-річна породілля. Управління охорони здоров’я Сумської ОДА прийняло рішення призупинити госпіталізацію до цього закладу. Там організували спецдільницю.

Як пояснив начальник начальник управління охорони здоров’я Сумської області Сергій Бутенко, дільниця розміщена на безпечній території: «Ситуація є. Там є кір, але ті жінки ізольовані. На 1 поверсі, де працюють члени двк, там немає кору. Але в палату, якщо імунітет не напружений, певний ризик є. Ми забезпечуємо засобами захисту працівників ДВК. Там, де, вони працюють, перетину з кором немає», — зазначив посадовець.

Як розповіла голова ДВК Ольга Сіроштан, дільниця відкрилась вчасно. » 6 осіб зі скринькою ходили до стаціонару і 4 працювали на місці. Поки що проголосували ті виборці, які перебувають на стаціонарі, загальна кількість виборців 10. Ми одягали бахіли. ми одягали маски, халати, руки мили, мазали, продезінфікувались. Члени комісії, які бажали, пішли. Ніхто нікого не примушував», — зазначила голова ДВК.

https://www.oporaua.org/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: