У Сумах розпочався весняний призов

01.04.2019

З 1 квітня розпочався черговий призов громадян України на строкову військову службу в Збройні Сили України та до інших військових формувань.

Цього року весняний призов триватиме з 1 квітня по 30 червня, планове завдання для міста становить 110 осіб.

12 березня виконавчий комітет прийняв рішення № 165 «Про черговий призов громадян України на строкову військову службу в квітні-червні 2019», де визначено, що призову на строкову військову службу підлягають юнаки віком 20-27 років, а також ті, кому виповнилося 18 років з їх згоди і написанням відповідної заяви до військового комісаріату. Закликати на строкову військову службу будуть в Збройні Сили України, до Державної прикордонної служби та Державної служби транспорту і зв’язку. Строковик з вищою освітою буде служити один рік, інші — 1,5 року.

Оповіщення призовників буде проводитися персональними повістками силами особового складу Сумського міськвиконкому, технічними працівниками, кількість яких визначено розпорядчим документом міської ради, органами поліції, представниками обслуговуючих організацій, підприємств і установ.

Особи, які будуть ухилятися від призову і не з’являться за повісткою до військового комісаріату, будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства України.

Військовослужбовці строкової служби будуть проходити службу в небойових військових частинах і не будуть залучатися до проведення ООС. А також вони розповіли про соціальні гарантії для військовослужбовців строкової військової служби.

«Строковики ні за яких умов не залучаються до бойових дій, службу проходять переважно в частинах забезпечення. Згідно з Кодексом законів про працю, за ними зберігається місце роботи і середня заробітна плата, яку їм нараховують під час служби, виплачується додаткове щомісячне грошове забезпечення, а також за проходження строкової служби зараховується загальний стаж роботи. Раджу молоді перед призовом на строкову військову службу працевлаштуватися, щоб скористатися даною перевагою », — підкреслив заступник військового комісара — начальник відділення комплектування Сумського міського військового комісаріату Юрій Сердюк.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: