Взяли під варту чоловіка, який зарізав товариша і спалив його труп

01.04.2019

«У п’ятницю, 29 березня 2019 року, за клопотанням Охтирської місцевої прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу підозрюваному, який ударив ножем свого товариша, а потім спалив його тіло», – розповів керівник Охтирської місцевої прокуратури Олександр Язиков.

Нагадуємо, що 26 березня 2019 року, до Тростянецького відділу поліції звернулась місцева жителька із заявою про зникнення свого 41-річного сина. Жінка розповіла, що востаннє бачила його 6 березня поточного року. Тоді він разом із товаришем розпивали у них вдома спиртні напої, після чого чоловіки пішли продовжувати застілля вже до будинку цього знайомого. Знаючи звички свого сина, жінка певний час не хвилювалась і не повідомляла про його зникнення. Однак, коли син не повернувся та не виходив на зв’язок впродовж 20 днів, вона звернулась до правоохоронців.

Співробітники поліції невідкладно розпочали пошуки зниклого. Оскільки останній, з ким бачила мати сина, був його товариш, то до нього першого й навідались поліцейські. Чоловік запевнив, що не знає теперішнє місцеперебування зниклого, так як наступного дня він від нього пішов. Чоловік помітно нервував і був не переконливим. Досвідчені поліцейські відразу зрозуміли, що він говорить не правду. Для з’ясування обставин чоловіка запросили у відділення поліції, де його допитали із застуванням поліграфа.

Прилад підтвердив підозри поліцейських – допитаний причетний до зникнення. Лише після цього чоловік зізнався, що між ним та зниклим виникла сварка, під час якої він вдарив свого опонента ножем. А потім, щоб приховати сліди злочину, спалив тіло на подвір’ї, а через декілька днів виніс та викинув його в лісопосадці неподалік будинку.

45-річному затриманому повідомлено про підозру. Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. 27 березня 2019 року співробітниками прокуратури та поліції проведено слідчий експеримент із підозрюваним, під час якого він показав знаряддя вбивства та обгоріле тіло потерпілого.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: