Селянин, який палив траву і загорівся сам, помер у лікарні

01.04.2019

Як раніше повідомляли «Сумські дебати», 28 березня до реанімаційного відділення Сумської обласної клінічної лікарні з села Великий Бобрик Краснопільського району було доставлено 58-річного місцевого жителя з чисельними опіками тіла, кінцівок та сідниць. І хоча лікарі зробили чоловіку операцію та все, щоб урятувати його життя, громадянин помер у медичному закладі.

Поліцейські з’ясували, що того дня, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, чоловік чи то спеціально, чи випадково підпалив суху траву і бур’яни край городу. Вогонь наскільки швидко поширився, що людина не змогла через свій стан покинути небезпечну ділянку, і, фактично згоріла живцем.

У неділю в селі Гаврилівка Роменського району, на території присадибної ділянки за місцем мешкання, дочка виявила тіло своєї 83-річної матері. Встановлено, що літня жінка, проголосувавши на виборах, прийшла додому, та почала наводити лад на обійсті, згрібаючи та спалюючи суху траву. Так за роботою і померла – тіло було виявлено серед щойно випаленої трави. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 «Вбивство» Кримінального кодексу України та розпочала слідство.

А у смт Свеса що на Ямпільщині, на території дачного масиву вчора сталася пожежа, у результаті якої вогнем було пошкоджено два цегляні дачні будиночки, що належать місцевим пенсіонерам. На щастя, пожежу швидко загасили, і люди тут не постраждали. Причиною загоряння у дачному кооперативі теж став підпал сухої рослинності невстановленою особою.

Поліція нагадує громадянам, про заборону спалювання сухої трави, бур’янів, листя на території України. Від таких підпалів щороку в державі гинуть люди, знищуються ліси, будівлі, сільгосптехніка, а ще руйнуються екосистеми. Природа зазнає колосальних втрат від підпалів лук, полів, сухих очеретів на болотах та торф’яниках. На весні, від спалювання сухої рослинності гине безліч молоді птахів та молодняк тварин, корисних комах, знищуються цілі екосистеми. Крім того, якщо листя та трава не перегниють, то ґрунт не отримає усі необхідні речовини. Буде не таким родючим.

За такі підпали людина може отримати від 170 до 340 гривень штрафу, посадова особа – від 850 до 1190 гривень. Якщо це буде в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду то допомога державі буде у вигляді від 340 до 680 гривень для звичайних людей і від 1190 до 1700 для посадовців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: