У Сумах реалізовуватимуть франко-німецький проект «Колона Морріса»

01.04.2019

Представники міської влади зустрілись з ідейниками франко-німецького проекту «Колона Морріса» (Colonne Morris/Litfaßsäule) та обговорили перспективи міжнародної співпраці в культурній сфері.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК ознайомив гостей із суспільно-політичною ситуацією в Сумах, зосередивши увагу на культурній сфері, розповів про культурно-мистецькі заходи, що проходять в місті, також зупинився на реалізації міською владою політики інтеркультурності та розвитку міжнародних зв’язків.

Потому гості детально представили посадовцям франко-німецький проект «Колона Морріса» та обговорили можливі дати, локації, інші організаційні питання для реалізації його у Сумах.

«Ідея полягає в тому, щоб запропонувати в громадському просторі кожного міста-учасника протягом трьох днів вуличну бібліотеку, що складається з майже 400 книг та яка запрошує містян влаштуватися в кріслі й почитати. Французькі та німецькі автори будуть запрошені представити свої твори та поспілкуватися з публікою. Міста–учасники будуть об’єднані в мережу через цю подію і запропонують своїм мешканцям проект, який популяризує книги та читання», – зазначила координатор проекту «Колона Морріса» Марія ШУБЧИК.

Представники проекту «Колона Морріса» розповіли, що відкрита бібліотека запропонує фахову, художню та інформаційну літературу, а також комікси та книги для дітей і підлітків, також планується розмістити крісла–мішки, шезлонги та гамак під відкритим небом, а поруч із читальною зоною розташувати зону подій із подіумом, на якому автори будуть представляти себе та дискутувати з аудиторією.

Міська влада, зазначив Степан пак, зацікавлена в розвитку міжнародного співробітництва в усіх сферах життя і зі свого боку обіцяє необхідне сприяння в реалізації проекту «Колона Морріса».

«Цей проект має гарні перспективи у напрямку зміцнення партнерських відносин, євроінтеграції українського суспільства, розвитку культури та освіти громадян, підвищення іміджу міста у світовому культурному просторі, – зауважив Степан Пак. – Тож ми раді будемо долучитися до цього проекту, міська влада готова допомогти в процесі організації та проведення, за необхідності долучити до заходу філії міської бібліотечної системи, інші культурні інституції, і тим самим урізноманітнити культурне життя міста».

Під час зустрічі також були запропоновані можливі місця проведення, серед таких: міський парк ім. Кожедуба, сквер «Дружба», сквер ім. Тараса Шевченка, зона біля Альтанки, зона біля пам’ятника Цукру. А більш зручний час проведення – День міста Суми. І наприкінці зустрічі сторони домовились найближчим часом узгодити всі робочі моменти та порадувати сумчан на новою цікавинкою – проектом, що сприяє читанню та діалогу через літературу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: