У Сумах оштрафували адміністратора цирку

01.04.2019

За порушення вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» для винних осіб передбачена кримінальна, адміністративна та цивільно-правова відповідальність.

Керуючись ч. 2 статті 89 та статтями 2421, 283, 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також статтею 35 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», адміністратора цирку-шапіто «Круїз», який здійснює гастролі у м. Суми, Інспекцією притягнуто до адміністративної відповідальності в розмірі 5100 грн, повідомили на сайті Держекоінспекції Сумської області.

Довідково

Відповідно до Законів України «Про тваринний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про захист тварин від жорстокого поводження» (із внесеними змінами), використання тварини у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води, на території України заборонені.

Згідно з Законом України ««Про захист тварин від жорстокого поводження»: «Пересувний звіринець» – це спеціально обладнані некапітальні споруди, тимчасові приміщення, транспорт, мобільні клітки, огорожі, інші пересувні конструкції, що використовуються закладами культури, цирками, пересувними цирками, гастрольними центрами та іншими особами для тримання і транспортування диких тварин з метою їх  використання у цирковій, естрадній, розважальній діяльності (публічного і приватного характеру), а також для їх публічної демонстрації, залучення до показів, виставок, що не мають наукового значення.

Незважаючи на заборону, власники пересувних цирків, виставок, звіринців та ін. нехтують нормами чинного законодавства і продовжують діяльність. Варто зазначити, що залучення до шоу-програм тварин, яких вилучили з екосистеми, та примушення до виконання невластивих їм трюків, негативно впливає на дітей, викривляючи їхнє світосприйняття, виховуючи жорстокість та підкріплюючи негуманне ставлення до живої природи. Виховання дітей має відбуватись на прикладах любові до тварин, а не на жорстокості і хибному уявленні про відносини між людьми та тваринами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: