На Сумщині незаконно використовували 145 га землі

02.04.2019

Шосткинська місцева прокуратура вимагає в судовому порядку визнати незаконними та скасувати рішення Зноб-Новгородської селищної ради про надання в оренду та повернення територіальній громаді смт Зноб-Новгородське Середино-Будського району земельні ділянки площею понад 145 га вартістю понад 1,6 млн грн, як таких, що прийняті з істотним порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Зазначену позовну заяву місцевою прокуратурою в інтересах держави до Зноб-Новгородської селищної ради, ТОВ «МФК АГРО» до господарського суду Сумської області скеровано у березні поточного року.

Як розповів керівник Шосткинської місцевої прокуратури Андрій Байдак, вказаний орган місцевого самоврядування прийняв рішення про надання в оренду земельних ділянок підприємству, керівником якого являється особа, яка одночасно є депутатом селищної ради та яка безпосередньо голосувала за прийняття такого рішення. У подальшому, вказана особа була притягнута до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією.

З огляду на те, що рішення прийняте селищною радою всупереч вимогам антикорупційного законодавства, а укладений у подальшому на його основі договір оренди землі порушують інтереси держави щодо забезпечення боротьби з корупцією у всіх її проявах, місцевою прокуратурою у даному випадку застосовано заходи реагування представницького характеру.

Наразі за позовом прокурора судом відкрито провадження.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: