Сумські кінологи показали містянам собак у погонах

02.04.2019

Німецькі вівчарки та доберман, кавалер-кінг-чарльз-спанієль, лабрадор ретривер – сьогодні в сумському дитячому парку «Казка» разом з господарями близько десяти службових собак влаштували справжнє свято. І привід для нього був – кінологічна служба поліції саме сьогодні, 2 квітня, відзначає 25 років від дня свого створення.

Сьогодні в КЦ ГУНП області працюють 15 інспекторів-кінологів, котрі нині несуть службу з 30 чотирилапими напарниками. Поліцейські-кінологи дресирують собак на пошук зброї та наркотиків, затримання злочинців та розпізнавання у натовпі певних запахів, пошуки людини по сліду тощо. До того ж, займаються і просвітницькою роботою – популяризують кінологію та ведуть підлітковий гурток «Юний кінолог».

Робота поліцейських з тваринами складна, тривала і дуже кропітка. Адже виростити сильного та слухняного пса мало, — необхідно виховати справжніх напарників, сильних, витривалих, сміливих, розумних та відданих, на яких іноді покладаються вкрай термінові та складні завдання.

Тож про свою роботу та всі досягнення своїх чотирилапих «колег» сьогодні поліцейські-кінологи розповіли дорослим і юним жителям Сум, та показали вміння своїх вихованців.

На кількох майданчиках близько півтори години тривали показові виступи як самих поліцейських собак, так і тих, які виховують гуртківці. Затим ділилися з глядачами своїми знаннями стосовно виховання, догляду та дресури собак.

Глядачі, більшість з яких склали діти та підлітки, з видимою цікавістю спостерігали за тваринами. А після закінчення виступів з явним задоволенням влаштували фотосесію. Захоплення, радість та безліч позитиву з боку дітей та дорослих стали справжнім подарунком для «іменинників», тож вони можуть впевнено сказати: свято безумовно вдалося для всіх учасників сьогоднішнього дійства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: