У Сумах стартував набір до першого класу

02.04.2019

З 1 квітня почалося зарахування дітей до перших класів шкіл Сум.

Навчальні заклади будуть приймати заяви до 31 травня. У заяві батькам необхідно повідомити про право на першочергове зарахування та реквізити документа, що підтверджує проживання на території обслуговування навчального закладу. До нього додати: копію свідоцтва про народження дитини (при собі мати оригінал) та оригінал або копію медичної довідки за формою первинної облікової документації №086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медогляду».

Для зарахування дитини з особливими освітніми потребами в інклюзивний або спеціальний клас потрібен оригінал або копія висновку про комплексну (або повторну) психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини або виписка з протоколу засідання психолого-медико-педагогічної консультації.

До 1 червня включно школи будуть набирати всіх дітей за місцем проживання на території обслуговування навчального закладу (якщо воно підтверджене). А також: дітей, які є рідними (усиновленими) братами і/або сестрами дітей, які здобувають освіту в цьому закладі; дітей співробітників цього навчального закладу або випускників дошкільного підрозділу цього навчального закладу (якщо такі є). Пріоритетності в зарахуванні дітей цих чотирьох категорій немає.

Після 1 червня (протягом двох робочих днів) буде оприлюднено кількість вільних місць після зарахування, список бажаючих на вільні місця і дата жеребкування. З 5 по 10 червня буде проводитися жеребкування, за результатами якого бажаючих зарахують на вільні місця.

До 15 червня буде виданий наказ про зарахування в 1 клас на підставі жеребкування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: