Завдяки спільній роботі влади, правоохоронних органів і свідомих громадян вибори на Сумщині пройшли прозоро, чесно, демократично і без зайвого ажіотажу

03.04.2019

Про це під час брифінгу в Головному управлінні Нацполіції в Сумській області зазначив голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО

«Велика заслуга у цьому, на мій погляд, працівників Нацполіції, Національної Гвардії, Служби Безпеки України, підрозділів ДСНС, прикордонників, які у ці дні несли службу цілодобово у посиленому режимі. Я хочу подякувати сьогодні їм усім, за те, що жителі нашої області змогли зробити свій демократичний вибір», – зазначив Микола Клочко.

За його словами, не менш важлива участь у виборчому процесі іноземних спостерігачів та спостерігачів від різних політичних сил, представників громадськості, в тому числі мережі ОПОРА.

Подякували громадськості за активну і свідому позицію у день виборів Президента України 31 березня начальник Головного управління Національної поліції в Сумській області Микола ЛУШПІЄНКО і координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Сумській області Ірина СТЕГНІЙ.

«Усі разом ми показали справді «клас», адже волевиявлення громадян пройшло спокійно і на високому рівні, – зазначив Микола Лушпієнко. –  У день виборів ми зареєстрували 91 повідомлення від громадян. На щастя, кожне четверте мало інформаційний характер. Люди просто перестраховувалися, як-то кажуть, «дули на холодну воду», але я не бачу в цьому нічого поганого, адже такі повідомлення означають, що наші громадяни усвідомлювали необхідність проведення чесних виборів і намагалися внести свій вклад у це».

Начальник Головного управління Національної поліції в Сумській області повідомив, що безпосередньо в день голосування на виборчих дільницях працювало майже 2800 працівників, із них 966 – працівники ДСНС і 1800 поліцейських. Крім того, до охорони громадського порядку було залучено 500 поліцейських і більше 40 військовослужбовців тощо.

Учасники брифінгу закликали жителів Сумщини прийти на виборчі дільниці у другому турі і проголосувати.

«Хоча цього року явка на президентські вибори була вищою, ніж 2014 року, все ж хочу закликати жителів Сумщини бути більш активними у ІІ турі. За три наступних тижні ще раз проаналізувати всі «за» і «проти» і обов’язково прийти на вибори, – наголосив Микола Клочко. – А наше спільне завдання – забезпечити вільне волевиявлення громадян. Це доручення Президента України, Уряду, Міністра внутрішніх справ. І я впевнений, ми з цим завданням впораємось».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: