Сумська суддя поскаржилася на тиск з боку громадської організації

03.04.2019

Заступник голови господарського суду Сумської області Соп’яненко Оксана Юріївна вважає, що громадська організація «Стоп корупції» здійснює втручання у її професійну діяльність у зв’язку з розглядом судової справи про банкрутство ВАТ «Сумсільмаш». Про це повідомляє прес-центр судової влади України.

Суддя повідомила, що 27 березня 2019 року під час перерви до приймальні голови суду та її заступника увірвалися більше десяти агресивно налаштованих представників громадської організації «Стоп корупції». Свої дії вони пояснили інтересом до рішення суду у справі про банкрутство ВАТ «Сумсільмаш», прийнятого у вересні 2018 року, вимагали пояснень, виявляли агресію до працівників апарату суду із застосуванням фізичної сили.

«Незадоволені судовим рішенням активісти викрикували образливі висловлювання на адресу судді Соп’яненко О. Ю., звинувачували її в упередженості під час винесення рішення, фактично заблокували суддю у службовому кабінеті. У таких діях суддя вбачає перешкоджання роботі суду та тиск на неї як на суддю.

Соп’яненко О.Ю. також повідомляє, що з січня 2016 року у її провадженні перебуває справа про банкрутство ВАТ «Сумський завод сільськогосподарського машинобудування «Сумсільмаш». І зазначає, що 4 вересня 2018 року нею була постановлена ухвала, якою заяву ліквідатора ВАТ «Сумсільмаш» від 28 липня 2017 року задоволено, визнані недійсними результати аукціону з реалізації нерухомого майна ВАТ «Сумсільмаш» та договори купівлі-продажу нежитлових приміщень, укладені з ТОВ «Сумські джерела», ТОВ «Лоза».

З мережі Інтернет судді стало відомо про урочисте відкриття відокремленого підрозділу громадської організації «Стоп корупції», очільник якого, згідно з інформацією, наявною у матеріалах справи, є директором ТОВ «Сумські джерела» та був учасником судових засідань. 27 березня 2019 року вказана особа була серед активістів, які перебували у господарському суді Сумської області під час зазначених подій.

Такі дії керівника місцевого підрозділу «Стоп корупції» суддя Соп’яненко О. Ю. розцінює як тиск на неї під час розгляду справи про банкрутство ВАТ «Сумсільмаш».

Як зазначено у повідомленні, на цей час постановою Північного апеляційного господарського суду від 17 грудня 2018 року ухвала суду першої інстанції від 4 вересня 2018 року залишена без змін та перебуває на розгляді касаційної інстанції.

Суддя відзначає, що «сьогодні, коли реформована судова система робить усе можливе, аби представники ЗМІ та громадськості мали можливість співпрацювати в цивілізованому форматі, так звана «громадськість» обирає діалог на підвищених тонах із застосуванням фізичної сили».

«Відповідно до ст. 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вказане повідомлення внесене до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення», — йдеться у повідомленні.

https://sud.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: