Під Конотопом вогонь знищив 100 гектарів лугу

04.04.2019

Пожежа почалася 30 березня на Сарнавщині. Фронт вогню починався від урочища Гончареве до урочища Гнилиці, повідомив головний лісничий ДП «Конотопський лісгосп» Микола Бондарь.

«Це буквально три-чотири кілометри від Конотопа, якщо брати від “Зеленого господарства”. Далі цей масив йде лівіше, там село Кузьки. За Жолдаками також горіло. Загалом по всій заплаві річки Сейм йде випалювання сухої рослинності», — розповів головний лісничий.

У зоні вогню — переважно терниста рослинність й самосіви: берези, сосни, верболози. У цій місцевості водяться кози, олені, зайці.

П’ять днів поспіль з осередками пожежі боролися працівники лісової охорони та рятувальники. За цей час вигоріло приблизно 100 гектарів лугу. Двом осередкам вдалось зайти у лісовий масив.

«Уявіть, там же качки плавали, скільки могло згоріти там зайченят, лисиці у норах погоріли. Уся флора і фауна згоріла», — каже лісничий.

Імовірна причина пожежі — людський фактор. Хтось умисно чи випадково підпалив луг.

Микола Бондар додав, що на пожежноспостережних вишках чергують щодня до 10 вечора. Ведуть спостереження через камери. Проте нікого поки затримати не вдалось. Працівники лісгоспу звернулися до правоохоронців, щоб допомогли знайти відповідальних за пожежі.

https://konotop.city/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: