Микола Березін: «Агроіндустрії Сумщини потрібні нові кадри»

04.04.2019

Голова бюджетної комісії облради, депутат Микола Березін (фракція «Відродження») ініціював виїзне засідання на базі Сумського національного аграрного університету.

Обранець переконаний: розвиток сільських територій можливий лише за умови підготовки висококваліфікованих працівників для роботи із сучасними технологіями. Але поки що агроіндустрія гостро відчуває брак спеціалістів. У цьому питанні велику надію покладають саме на СНАУ.

«Сьогодні аграрний сектор — одна з найперспективніших галузей країни. Але для її успішного розвитку потрібні нові кадри, — говорить Микола Березін. – Відрадно, що СНАУ готує такі кадри за двома десятками спеціальностей. Тут студенти мають можливість теоретичні знання втілювати на практиці ще у період навчання. Саме таких фахівців особливо потребує агробізнес. Тому ми націлені на співпрацю з керівництвом, науковцями, викладачами й студентами СНАУ, будемо підтримувати їх у напрямку підготовки агроспеціалістів».

Наразі обласна рада спільно з ОДА, комерційними компаніями агробізнесу вже підтримали СНАУ в реалізації безпрецедентного дотепер в Україні освітнього проекту — створення регіонального навчально-практичного центру з критим полігоном для роботи на техніці та сільгоспмашинах. Саме тут, у будь-яку пору року, відбуватиметься підготовка висококваліфікованих спеціалістів, здатних працювати із сучасною технікою.

Загальний бюджет проекту становить 9 млн грн. Із них 2,5 млн грн профінансовано з обласного бюджету. Серед партнерів також — вітчизняні та іноземні агрокомпанії-виробники сільськогосподарської техніки. Відкриття об’єкту заплановано на 1 вересня цього року.

«Сьогодні потрібно створити комплексну програму розвитку сільських територій, яка передбачатиме створення таких центрів підготовки кадрів не лише в Сумах, а і в інших містах області, де є агроколеджі. У фінансуванні будівництва полігонів повинні брати участь насамперед структури агробізнесу, для якого перш за все готують робітничі кадри», — додав Микола Березін.

За результатами виїзного засідання бюджетна комісія рекомендувала головам обласної ради та облдержадміністрації провести нараду з підготовки регіональної Програми розвитку сільських територій, визначити завдання, заходи та конкретні терміни її виконання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: