Держвиконавці описали готель Сумського НВО

05.04.2019

Про це сьогодні, 5 квітня, повідомила очільниця Головного територіального управління юстиції у Сумській області Ірина Свистун.

За її словами, на 30 квітня призначені торги по спортивному комплексу заводу. Описано 116 одиниць обладнання, яке не задіяне у виробництві, і вже описано готельний комплекс.

«Це приміщення готелю на першому поверсі по вулиці Труда. Там знаходиться гуртожиток, і в цьому гуртожитку на першому поверсі розташований цей комплекс. Він тільки описаний, зараз призначений експерт, який зробить оцінку комплексу, і він буде виставлений на реалізацію», — пояснила І. Супрун.

За даними пані Супрун, зараз Сумське НВО є лідером «боргового» рейтингу, завинивши заводчанам 26,5 млн грн. На другом місці – КП Шосткинський казенний завод «Зірка» із боргом у 4,6 млн грн. На третьому – ТОВ «МАШ-СЕРВІС», яке належить Сумському НВО (1,6 млн грн). У цілому на Сумщині підприємства заборгували своїм працівникам понад 33 мільйони гривень. Борги мають 11 підприємств. І це лише суми зарплатних боргів, на які судами видані виконавчі листи.

«Заборгованість по заробітній платі – це ганебне явище, яке свідчить про неплатоспроможність підприємства, — говорить І. Супрун.  –  Сам процес примусового виконання є тривалим.  Погашення заборгованості відбувається із рахунків, які арештовуються, і, якщо там є кошти, то вони розподіляються між працівниками. Разом з цим проходить опис, оцінка майна і його реалізація. За рахунок реалізації майна Сумського НВО вдалося погасити майже 17 мільйонів заборгованості по заробітній платі».

Sumy.Today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: