У «Зеленбуді» кажуть, що 99% лип на Петропавлівській — аварійні

05.04.2019

Директор КП «Зеленбуд» Володимир Лаврик під час брифінгу розповів про плани, які комунальне підприємство має намір реалізувати цьогоріч.

Уже триває робота з обрізування та омолодження дерев в центральній частині міста. Спільно з департаментом інфраструктури міста КП опрацьовує питання висаджування дерев по вул. Леваневського, вул. Металургів, а також по пр-ту Курський, де багато липових насаджень, які планують підрізати, омолодити та надати акуратного вигляду. Як приклад керівник КП «Зеленбуд» навів вул. Г. Кондратьєва, де декілька років тому дерева образіли до висоти 2–2,5 метри і сформували крони.

Цьогоріч роботи тут продовжать. Далі перейдуть на вул. Петропавлівська та далі оновлюватимуть Липову алею, де є свої нюанси.

«Проблема в тому, що 99% лип наразі вже аварійні і треба на їх місці висаджувати нові. Проте неможна позбавити одну з центральних вулиць міста зелених насаджень. Тому наразі спілкуємось з фахівцями СНАУ та державної екологічної інспекції у Сумській області, аби з найменшими втратами вирішити цю проблему», – повідомив Володимир Лаврик.

Що ж до висадки нових дерев на інших вулицях, то найкраще для нашої місцевості підходять тополі, адже вони швидко ростуть і добре поглинають тяжкі метали. Аби ж попередити виникнення алергічних реакцій у сумчан на тополиний пух, є можливість придбавати дерева, які не здатні його формувати.

Висадку дерев, на закупівлю яких загалом цьогоріч спрямують 800 тис. грн., планують на жовтень-листопад, за сприятливих погодних умов роботи продовжать і в грудні.

Серед іншого фахівці комунального підприємства провели обстеження газонів в центральній частині міста. Частина з них перебуває в занедбаному стані. Головним чином, наголосив Володимир Лаврик, сталось це через недбалість самих городян, які перетворили ці газони на попільнички. Та все ж зеленбудівці сподіваються, що після того, як вони перекопають газони, внесуть туди добрива та підсіють, городяни з повагою ставивитимуться до їхньої роботи і дбатимуть про красу рідного міста.

На  облаштування декоративних композицій на цей рік в міському бюджеті передбачено 1,3 млн гривень. Вони з’являться на мосту по вул. Харківська, центральних вулицях міста, схилах на пр-ті М. Лушпи, біля фонтана «Садко».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: