Поліція Сум розшукує шахраїв, які обібрали двох пенсіонерок на десятки тисяч гривень

08.04.2019

Зловмисники, скориставшись вже не раз перевіреною злочинною схемою, домоглися того, що змусили двох літніх жінок з обласного центру власноруч віддати їм всі свої заощадження.

Вдень на телефон 70-річної жінки зателефонував невідомий чоловік, та назвавшись працівником поліції повідомив, що її син нібито затриманий за скоєння дорожньо-транспортної пригоди з тяжкими наслідками. Тепер «сину» загрожує в’язниця, якої втім, можна уникнути, якщо оплатити потерпілим вартісне лікування. «Поліцейський» передав слухавку, нібито затриманому «сину», а той наказав «матері» зібрати вдома всі наявні гроші, та чекати довірену особу, яку він нібито пришле.

Застигнута зненацька поганою новиною літня жінка запанікувала, і зібравши всі свої заощадження у сумі 700 доларів США та 6 000 гривень, і з рук в руки передала пакунок з банкнотами невідомому чоловікові, прямо біля дверей квартири.

Тієї ж доби від злочинних дій шахрая постраждала ще одна 89-річна жителька обласного центру. Лиш з тією відмінністю, що їй зловмисник назвався «онуком», та повідомив, що на смерть збив людину. Тепер, аби відкупитися від поліції і не потрапити за грати, треба великі гроші. Старенька, аби врятувати з біди свого «онука», зібрала до купи всі заощадження у сумі 34 500 гривень, та віддала їх невідомому, що близько другої години ночі прийшов до її квартири.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: