Смерть немовляти у ліфті: суд залишив підозрюваного заступника мера Сум на посаді

08.04.2019

Сьогодні, 8 квітня, Сумський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Зарічного райсуду м. Суми, якою було відмовлено у задоволенні клопотання про відсторонення від посади заступника Сумського міського голови Олександра Журби.

Прокурор просив суд обрати запобіжний захід заступнику мера у вигляді відсторонення від посади. За його словами, оголошена підозра обґрунтована, Олександр Журба, перебуваючи на посаді, має змогу створювати докази своєї невинуватості та впливати на свідків.

Крім того, за словами прокурора, існує взаємозамінність, і в цьому випадку обов’язки Олександра Журби може виконувати інший заступник мера – Володимир Войтенко.

Олександр Журба у свою чергу зазначив, що ніхто із заступників так конкретно не знає напрям житлово-комунального господарства, яким він керує, тож просив у задоволенні відмовити. Таку ж думку висловив і його захисник Роман Афанасьєв, який наголосив, що до Олександра Журби вже було обрано запобіжний захід у вигляді особистих зобов’язань.

Суд ухвалу слідчого судді залишив без змін, а апеляційну скаргу залишив без задоволення. Нагадаємо: посадовцю інкримінують неналежне виконання обов’язків у сфері здійснення контролю за належним утриманням, експлуатацією об’єктів житлового фонду підприємствами житлового господарства, а саме утримання ними ліфтів у належному стані.

Про підозру заступнику міського голови було повідомлено в кримінальному провадженні, в рамках якого ведеться досудове розслідування смерті двомісячної дитини в шахті ліфта багатоквартирного будинку по вулиці Супруна, 32/1.

Sumy.Today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: