Стало відомо, які виплати отримають ветерани на Сумщині з нагоди 9 травня

09.04.2019

Щорічну разову грошову допомогу з нагоди 9 травня у Сумській області отримають понад 39 тисяч осіб.

За словами обласного департаменту соціального захисту населення Михайла Дубровського, разова грошова допомога виплачується з державного бюджету у терміни до 5 травня. Цьогоріч для Сумської області виділено 38,7 млн. гривень. Вищевказані виплати отримають понад 39 тис. осіб. Наразі кошти вже перераховані на рахунки місцевих управлінь соціального захисту населення.

Михайло Дубровський зазначив, що згідно чинного законодавства така допомога виплачується особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаними особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин. Зокрема особам з інвалідністю І групи — 3850 гривень, особам з інвалідністю ІІ групи — 3400 гривень та

особам з інвалідністю ІІІ групи — 2950 гривень.

Також такі виплати можуть отримати учасники бойових дій та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків у розмірі 1295 гривень.

Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 3850 гривень.

Членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге — 840 гривень.

Щорічну одноразову грошову допомогу отримають також учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога у розмірі 530 гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: