Пенсіонерка потрапила під кримінал за знайдені у магазині гроші

09.04.2019

Перебуваючи в одному з магазинів міста, 63-річна жителька Шостки знайшла на підлозі загублені інший відвідувачкою 1000 гривень. Замість того щоб звернути увагу продавців на цей факт, як цього вимагає закон, жінка скористалася ситуацією і привласнила собі чужі гроші. Останню правоохоронці викрили за допомогою відеокамер і кваліфікували її дії як крадіжку, відкривши на ній кримінальне провадження.

У поліцію із заявою про втрату 1000 гривень звернулася 49-річна жителька Шостки. Жінка розповіла правоохоронцям, що, перебуваючи в магазині в якості відвідувачки, вона втратила там 1000 гривень, які випали з кишені. Виявивши пропажу, через кілька хвилин, остання повернулася в торговий заклад, однак грошей так і не знайшла.

Прибулі на виклик поліцейські переглянули відео з камер відеоспостереження, встановлених в торговій залі, і побачили на ньому жінку, яка, перш ніж підняти втрачені гроші, озирнулася на всі боки в пошуках свідків свого вчинку, а лише потім сховала кошти до власної кишені.

Правоохоронцям вдалося встановити підозрювану, дії якої зафіксувала камера відеоспостереження. Нею виявилася 63-річна місцева жителька, яка вже мала раніше проблеми з законом. Остання зізналася в скоєному і розповіла, що гроші встигла витратити на власні потреби.

У поліції дії жінки кваліфікували як крадіжку і відкрили проти неї кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Однак, остаточне покарання їй визначить суд.

shostka-news.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: