У «Водоканалі» прокоментували збільшення сум у платіжках за воду

09.04.2019

Мешканці Кролевця отримали у своїх платіжках за воду та каналізацію збільшені суми платежів. Обуренню населення не має меж, одні звинувачують керівництво підприємства, інші – державних мужів.

Як прокоментували у КП “Кролевецьводоканал”, у березні 2019 року було проведено ревізію північно-східним офісом Держаудитслужби в Сумській області (“КРУ”) фінансово-господарської діяльності  управління соціального захисту населення Кролевецької РДА за період з 1 травня 2017 року по 30 квітня 2018 року. Зокрема, у ході ревізії аудитором було перевірено використання населенням сум субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг з водопостачання і водовідведення.

Перевіркою повноти повернення невикористаних населенням сум субсидій було встановлено, що у окремих абонентів (споживачів) залишились невикористані кошти (субсидії), які були повернуті до державного бюджету за актом перевірки “КРУ” , що надало для виконання управління соціального захисту населення Кролевецької РДА , яке є розпорядником бюджетних коштів і відповідає за їх належне використання.

«У свою чергу, КП “Кролевецьводоканал” не є суб’єктом, що призначає, перераховує та нараховує субсидію. Підприємство надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення й отримує плату від населення за дані послуги. Також є стратегічним об’єктом для міста, оскільки добуває питну воду з артезіанських свердловин для всього населення міста», – підкреслюють на підприємстві.

Також зазначається, що згідно наданої довідки північно-східним офісом Держаудитслужби в Сумській області (“КРУ”), у КП “Кролевецьводоканал” відсутня заборгованість перед державою.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: