Мати померлої онкохворої дівчинки розповіла про знущання місцевих бюрократів

10.04.2019

Після довготривалої боротьби із важким онкологічним захворюванням  Оля Дуленко померла у лікарні Польщі. Мама дівчинки Надія Дуленко розповіла, що місцеві бюрократи з Липової Долини замість того, щоб проявити співчуття з приводу втрати доньки, для припинення виплат по інвалідності дитини змушують оформлювати купу паперів і їздити для цього по різних містах.

Про знущання чиновників пані Надія написала на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Я не розумію, чому в нас все не по-людські. Померла в Польші моя дитина Оля Дуленко, приїхали здавати в Управління соцзахисту Липової Долини документи на припинення виплати допомоги по інвалідності.Перший раз нас відфутболили, бо свідоцтво про смерть польське, видане ужгондою м.Бидгоща ,хоча переклад був на українській мові і нотаріально завірене.Треба українське.

В РАГСі сказали ,що друге виписувати вже не потрібно, так як це і є державний документ з Польші-свідоцтво про смерть

Їдем в друге. Прийняли , припинили виплату пенсії.Тепер треба надати документи на виплату допомоги на поховання.Давайте довідку про смерть.Яку? Роздивлялися всім совбезом, на польські документи, які ж нада ще перекласти.Для впевненості зайшли ще в правову допомогу, щоб остаточно і правильно вирішити ,що нада віддвезти в бюро для перекладів.

Одвезли в Суми, заплатили за переклад, повезли втретє в Л.Долину .Прийняли ,слава Богу, все правильно.Сьогодні дзвонять з управління соцзахисту — не такі документи переклали, їдьте в Київ в консульство, бо довідка про смерть не така.

Люди добрі, чи можно таке терпіть? Не можу заспокоїтися від втрати найдорожчої кровиночки, а наші працівники соцзахисту наче кати, не можуть за раз прийняти документи. Якщо в нас не звичайний випадок, то все одно у Вас є ж процедури по прийому документів, чи Ви ,шановне панство їх не читали? Скільки разів треба ще приїхати до Вас , щоб ви правильно сказали ,що нада Вам надать. Щоб отримати дві пенсії на поховання це приблизно 2800 грн , ми з Вашої некомпетентності вже викатали підрахуйте скільки:тричі на Л.Долину приїхали ,на Суми, оплатили переклад не тих що Вам нада документів.Тепер Ви посилаєте нас в Київ.А може ще в Польшу з’їздити за довідкою?А що, може там дадуть таку довідку, як вам нада. Ви ж не рахуєте наших витрат, а може мені й до Вас нема за що вже приїхать? Бо повернувшись після лікування в мене й роботи нема, де б ту грошину заробити,яку треба викатать.То чи варто це робити?

А може б Ви переходили вже на документи в електронному вигляді і не ганяли нас, простих людей по всьому світу, тоді б не так було б і мені боляче.Не нада мені таких допомог, як ви надаєте.І згадалося, як казав перед виборами Олег Ляшко : ,,Скотиняки».

До речі, коли Олюшка -Царство Небесне дитино, померла в Польші, всі документи ми оформили за дві години не виходячи з кімнати через ел.почту в телефоні.Ніхто нас не ганяв так, як в Л.Долині.

Панове, ви для людей працюєте? То будьте ж людьми!!!!»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: