Новий скейт-парк у Сумах — небезпечний?

10.04.2019

У Роменському мікрорайоні Сум з’явився свій скейт-парк. Із потеплінням там почали кататись на роликах і велосипедах. Проект, за яким збудували місце для відпочинку, фінансували у рамках громадського бюджету – тобто з грошей платників податків Сум оплатили ідею автора, яка здобула підтримку громадськості.

Цей міні скейт-парк знаходиться біля школи №25. Голова молодіжного об’єднання “Extreme Style Кирило Бурлака говорить – кататися тут небезпечно. “Геометрія тут взагалі не підходить не для кого. Хто може кататись, той може себе калічити, не тому що не вміє кататись, а тому що немає умов для цього катання. Перше було заявлено, що тут ось підлога наливна, називається наливна, те, що ми бачимо вона насипна, відполірована, я не знаю, яким чином її полірували. Якщо бетон поводить себе так, то це говорить про те, що або невитримана технологія: цемент не тієї марки куплений, максимум 250-300, тому що він би так себе не поводив, а не 500 якби мав бути”, – зазначає Кирило Бурлака.

Будівництво міні скейт-парку закінчили у кінці листопада 2018 року. Цей проект реалізовувався в рамках громадського бюджету. Його вартість понад 376 тис. грн. Замовник проекту – департамент інфраструктури міста Суми.

“Протягом будівництва, у нас є незалежний технагляд, котрий перевіряв всю роботу згідно норм ДБН, і по завершенню об’єкту, він звітував, що все добре. Єдине в цьому році, так як в минулому році не змогли, погодні умови не дали відшліфувати сам скейт-парк, в цьому році будуть завершені роботи протягом місяця. Саме покриття відлущується, тому ми виїдемо перевірено, у нас є гарантійне зобов’язання між департаментом інфраструктури та підрядною організацією, якщо є якісь зауваження, підрядна організація протягом двох років виконує будь-яку роботу”, – розповідає начальник управління Департаменту інфраструктури міста Суми Віктор Богданов.

Ідея збудувати скейт-парк належить сумському роллеру Глібу Головіну. Він студент – навчається за кордоном. Архітектор проекту – його батько Едуард Головін. Проектно-кошторисну документацію та будівельні роботи виконувала фірма ТОВ «Арх Дизайн Студія», директорка якої – мама Гліба Інна Головіна. Проект незавершений, скейт-парк добудують – потрібні додаткові гроші, розповіла телефоном Інна Головіна.

“Ми брали участь в цьому проекті, перемогли. Депутат нам запропонував, нехай говорить, маленький, але хоч щось зробити потрібно для дітей, там і підтримка школи була У 2017 році був кошторис на цей партиципаторний бюджет, а в 2018 році була вже інфляція. І тоді сказали, якщо ви заявили одну вартість проекту, то тоді вже не можна додавати гроші. Ми вирішили: треба все-одно доробити. В усній формі обговорили, що буде шліфування в цьому році, та озеленення, дофінансування цих грошей, щоб закінчити цей проект. Можно гумовим покриттям, можна шліфувати і покривати це, щоб захистити бетон. Ми хочемо обрахувати два варіанти покриття цього скейт-парку”, – каже Інна Головіна.

За проектну документацію фірмі заплатили близько 40 тис. грн, за саме будівництво цього скейт-парку – понад 320 тис.

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: