У мерії відповіли на прохання сумчан поставити світлофор біля школи №2

10.04.2019

Отримала відповідь Сумської міської ради електронна петиція «Встановити світлофор на вул. Петропавлівська (район шк.№2)».

«Звертаюся до всіх батьків, діти яких щодня ходять страшною дорогою до школи №2, по вул. Петропавлівська, біля заводу Горобина. Моя дитина вже отримала стрес від такого пішохідного переходу, але дякувати Богу, що все обійшлося тільки переляком. 28.02.19 сталася аварія: на пішохідному перехресті ледь не збили дівчинку на очах у багатьох свідків. Моя дитина не перша, яка постраждала на цьому перехресті.

Моя пропозиція — встановити світлофор або «лежачого поліцейського» на перехресті по вул. Петропавлівська, біля заводу Горобина, шк. №2.

Хто, як не ми (батьки), повинні захищати своїх дітей від покалічення або, боюся навіть подумати, від смерті. Я закликаю вас не бути байдужими до цієї ситуації!» — писала автор звернення Наталія Холявка.

Після розгляду в департаменті інфраструктури відповіли на петицію наступне:

«Повідомляємо, що встановлення світлофорних об’єктів регламентується ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосування та вимоги безпеки», які є обов’язковими.

За інформацією управління патрульної поліції в Сумській області, нерегульований пішохідний перехід на вищезазначеному перехресті не являється місцем концентрації дорожньо-транспортних пригод, а також, умови, передбачені п.7.10. вищевказаного Державного стандарту в зазначеному місці не виконуються. Тому через відсутність підстав неможливо улаштувати світлофорний об’єкт на перехресті вул. Петропавлівська та вул. Богдана Хмельницького.

Щодо облаштування вказаної ділянки пристроєм примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки типу «лежачий поліцейський» повідомляємо наступне. Відповідно до положень «Генерального плану м. Суми» вул. Петропавлівська віднесена до магістральних вулиць районного значення, а згідно з п. 5.7. ДСТУ 4123:2006 «Пристрій примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки на вулицях і дорогах», встановлення елементів примусового зниження швидкості на магістральних вулицях заборонене».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: