Наступного року перепишуть усіх сумчан

10.04.2019

Головне управління статистики в Сумській області повідомляє, що в Україні стартував підготовчий етап до проведення Всеукраїнського перепису населення, яке відбудеться в листопаді-грудні 2020 року.

За практикою ООН перепис населення слід проводити раз на 10 років. Єдиний перепис у незалежній Україні проводився у 2001 році, тобто пройшло 18 років.

Перепис населення — це загальнодержавний захід, проведення якого в межах своїх повноважень забезпечують Державна служба статистики України та її територіальні органи, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також Національна поліція України.

Під час проведення другого Всеукраїнського перепису населення планується застосування таких методів проведення опитування населення:

— безпосередній обхід домогосподарств (опитування проводитиметься з використанням комп’ютерних планшетів і триватиме до 1 години);

— на переписну ділянку (респонденти можуть прийти на дільницю і надати відповідну інформацію);

— самостійно через Інтернет, використовуючи електронний цифровий підпис.

Результати перепису населення дадуть відповідь на питання: «Скільки нас і які ми?». Ця інформація стане надійною базою для прогнозування і управління соціально-економічним розвитком України, включаючи планування та реалізацію бюджетного процесу, здійснення виваженої соціально-демографічної політики тощо.

У поточному році буде проведена перевірка адресного господарства, актуалізація квартальних списків будинків і картографічного матеріалу.

Також для апробації технології проведення перепису населення в грудні 2019 року буде проведений пробний перепис в Оболонському районі Києва і Бородянському районі Київської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: