Сумчанам — про виплату субсидій готівкою у разі смерті заявника

10.04.2019

Управління соціального захисту населення повідомляє, що у разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства подаються нова заява про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі через АТ „Ощадбанк» та нова декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Це передбачено пунктом 16 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами).

Управлінням соціального захисту населення після подання зазначених документів приймається рішення про: призначення житлової субсидії, відмову в призначення житлової субсидії, подання документів на розгляд комісії.

Відповідно до пункту 186 невиплачені протягом трьох місяців одержувачам готівкові кошти житлової субсидії повертаються Пенсійним фондом України та АТ „Ощадбанк» на рахунок Мінсоцполітики.

Управління соціального захисту населення після отримання інформації про осіб, яким не виплачена житлова субсидія у готівковій формі у зв’язку зі смертю, формуючи реєстри одержувачів житлової субсидії у поточному місяці для її виплати у готівковій формі, включать до них суми невиплаченої житлової субсидії для їх виплат новим уповноваженим представникам домогосподарств, до яких належали померлі.

Таким чином, домогосподарства, яким призначено житлову субсидію, і до складу яких належав померлий, отримають невиплачену житлову субсидію у готівковій формі у наступних періодах.

В усіх інших випадках право успадковування третіми особами нарахованих сум житлової субсидії у готівковій формі, яка не була виплачена одержувачу житлової субсидії у зв’язку зі смертю, не передбачено.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: