Справа «Росток Холдингу»: НАБУ проводить обшуки в АРМА

10.04.2019

У Національному антикорупційному бюро України, слідчі дії у приміщенні Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), здійснюються в межах розслідування обставин замаху на заволодіння майном групи підприємств «Росток-Холдинг», яке зачіпає і Глухівщину, де у «Ростка» солідні активи.

Про це повідомила вчора, 3 квітня прес-служба НАБУ: «Слідча дія проводиться в межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання владою службовими особами низки державних органів влади, у тому числі правоохоронної та судової гілок, а також АРМА, у результаті чого юридичним особам завдано збитків на суму понад 9,5 млн грн. У межах цього ж провадження досліджуються обставини вчинення незакінченого замаху на протиправне заволодіння майном на суму понад 3 млрд. 600 млн. грн групи підприємств ТОВ «Росток-Холдинг», – ідеться в повідомленні. У бюро зазначають, що попередня правова кваліфікація кримінального провадження – за ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) Кримінального кодексу.

«Під час досудового розслідування, розпочатого в січні 2019 року, детективи НАБУ, з-поміж іншого, вивчають обставини вчинення низки правочинів, які могли бути зроблені з використанням підроблених документів, печаток, штампів підприємств. Обшуки санкціоновані ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду Києва та проводяться під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України», – додали в НАБУ.

Нагадаємо, що «Росток-Холдинг», якому належить великий елеваторний комплекс поблизу Іванівки на Путивльщині, та який контролює ТОВ «Шалигинське», займається вирощуванням зернових та виробництвом молока. У січні 2019 року призначений АРМА виконувач обов’язків генерального директора групи Ігор Сташук повідомив, що не може виплатити зарплатню співробітникам, перерахувати податки в бюджет й оплатити оренду землі, бо власники й усунене керівництво компанії відмовляються передавати печатки й документи. У лютому в «Росток-Холдинг» заявили, що АРМА порушило закон, коли підписало договір із новим управителем компанії всього за місяць після захоплення підприємств невідомими людьми й «озброєними тітушками».

kourier.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: