На Сумщині археологи знайшли скелет чоловіка

11.04.2019

Днями неподалік Глухова ентузіасти ВО «Обеліск» (ВГО «Союз« Народна Пам’ять») проводили розвідувальні роботи з пошуку зниклих безвісти і загиблих у період Другої світової війни.

У результаті пошуку загін виявив одиночний окоп, в якому знаходилися останки ймовірно радянського солдата. Його кістки лежали в анатомії. Це свідчило про те, що сучасні мародери не втручалися в дане поховання. Але при цьому біля загиблого із супутніх речей не було практично нічого… Тільки один гудзик від гімнастерки, фрагменти протигазу, кілька іржавих патронів до гвинтівки системи Мосіна, залишки набору для чищення СВТ і алюмінієва ложка (на жаль, непідписана), яка виявилася в чохлі від того ж набору.

Пошуковики припускають, що дане поховання було зроблено ще тодішніми місцевими жителями, які, швидше за все, і «роздягли» воїна. Також є ймовірність, що загиблий — боєць 2-ї Гвардійської стрілецької дивізії 875-го стрілецького полку. Тоді, у 1941 році, радянські солдати понесли тут серйозні втрати.

Але це всього лише припущення. На жаль, солдат так і залишиться безіменним. Його останки пізніше будуть урочисто поховані в одній із місцевих братських могил.

rama.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: