У Сумах розпиляли 200 тисяч на ремонті покрівель

11.04.2019

Сумською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру фізичну особу-підприємця, який привласнив понад 200 тис грн бюджетних коштів, виділених на ремонт покрівель багатоквартирних будинків.

У ході слідства, проведеного слідчими Сумського відділу поліції, встановлено, що між Білопільською міською радою та вказаним ФОП у 2017 році укладено договори підряду на виконання капітального ремонту двох покрівель багатоквартирних будинків у м. Білопілля. У подальшому на підставі складених актів про перелік та обсяг виконаних робіт на рахунок ФОП з бюджету перераховано близько 470 тис грн.

«Однак відповідно до висновків судових будівельно-технічних експертиз, зазначені в офіційній документації будівельні роботи не відповідають обсягам фактично виконаних робіт по договору. Відтак ФОП складено завідомо неправдиві офіційні документи, у яких завищено виконані роботи на 209 тис грн», – розповів прокурор Сумської місцевої прокуратури Олександр Вольченко.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Довідково: підприємцю загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: