Учні сумської школи вчаться з пліснявою та падаючою штукатуркою

11.04.2019

Про дискомфорт та небезпеку, з якими змушені ось уже два роки вчитися діти сумської школи №9, у Фейсбуці розповіла небайдужа мати учня Анна Горпинич.

«Взагалі, я баришня хоч і вредна, але (на власний суб’єктивний погляд) маю великий запас терпіння та здатність прощати, приймати, розуміти і вся ота людяна мутотєнь))) Єдине, чого я не переварюю на фізичному рівні — це коли з мене намагаються зробити ідіотку. Так, можливо у деяких науках я не дотягую. Однак вища освіта та не один рік роботи з інформацією дозволяють мені розуміти щось про обов’язки та повноваження посадових осіб, встановлювати причинно-наслідкові зв’язки.

Але, вочевидь, для директора #ССШ9 то все фігня і він думає, що можна вічно заговорювати зуби батькам про те, як космічні кораблі бороздять… пардон, як він вибиває нещасні 200 тисяч для ремонту шкільного даху.

Нагадаю, що дах у школі протікає щонайменше 2 роки. У результаті: пліснява на стінах, штукатурка, що падає прямо дітям на голови, і прочіє прєлєсті цього процесу.

Отже, спершу директор просить батьків про допомогу, а коли ті відгукуються і готові писати листи/звернення/запити усім, кому можна, хоч і чорту лисому. Він просить «притримати» ті листи, бо начебто питання вирішилось і на найближчій сесії вже розглянуть наше питання. Але ж Горпинич баришня вредна (див. перший абзац) і вміє переглядати порядок денний сесії. І, пардон, хрін там, а не наше питання. На наше нєдоумєніє типу «А як же так???» Директор радить нам прийти на звіт до мера і задати йому питання.

А знаєте чому так? Тому що директор наш не дурний. Він знає, що якщо про плісняву на стінах у школі дізнаються у ЗМІ або не дай Бог, десь у Кабміні, полетіти може саме його голова, а не мера чи депутатів. Бо децентралізація та фінансова автономія шкіл передбачає можливості і повноваження для ручного розподілення коштів, виділених на школу. Тож Григорій Сергійович повинен був, як менеджер, подбати, щоб 1 вересня діти прийшли у класи з нормальним санітарним станом, а не грибком на стінах.

Розуміємо це і ми, батьки, і всіляко намагалися і намагаємося підтримати нашого керівника. Але, коли з нас роблять ідіоів, вибачте, це не так. Тепер закидони типу «притримайте» листа в кабмін, чи «не звертайтеся у ЗМІ» не пройдуть.

Сьогодні були з Василий Антонюк у очільниці управління освіти Антоніни Миколаївни Данильченко. Пообіцяла, що гроші будуть знайдені і за літо дах підлатають. Побачимо. У будь-якому разі, це питання буде під нашим постійним контролем. І пропетляти не вийде. Знайте про це і Олександр Лисенко (Olexandr Lisenko), і Войтенко Володимир», — написала сумчанка.

Взагалі, я баришня хоч і вредна, але (на власний суб'єктивний погляд) маю великий запас терпіння та здатність прощати,…

Опубліковано Анною Горпинич Четвер, 11 квітня 2019 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: