У Сумах допитали свідків у справі про вбивство підлітком чоловіка

11.04.2019

У справі підлітка, виправданого за вбивство, яку апеляційна інстанція повернула на новий розгляд до Зарічного суду, допитують свідків.

На засідання з’явився тільки один із них – Єгор Соргун, який того дня, 10 травня 2015 року, був у компанії з 14 хлопців і дівчат, до яких, за їх свідченнями, у центрі Сум причепилося двоє підпилих чоловіків. Спочатку виникла словесна перепалка під час якої, заявив свідок, одна з сторонніх жінок, заявила, що викличе поліцію. Однак Єгор Соргун відмовив її це робити. З цього приводу суддя Зарічного районного суду м. Суми Олександр Капкін питає у свідка:

«Ви спостерігаєте, що дорослі до вашого товариша причепилися. Висловлюються нецензурною лайкою і громадяни хочуть викликати поліцію, а ви перешкоджаєте цьому. Чому?». Свідок подій Єгор Соргун відповідає: «Мені було 17 років і розуміння цього життя в мене іще особливо не було. Тому я думав, що ми можемо вирішити усе на місці, для чого викликати поліцію. Тоді у мене були такі уявлення. Зараз би я вчинив по-іншому».

Словесна перепалка між двома компаніями потім переросла у сутичку, під час якої, за версією прокуратури, обвинувачений дістав ніж і наніс удари двом чоловікам, один із яких помер на місці. Прокуратура кваліфікувала такі дії як вбивство з хуліганських спонукань, Зарічний суд назвав це самообороною. Наступне засідання призначене на 16 травня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: