Батьки-алкоголіки змушували дітей жебракувати

11.04.2019

Про скандальну пару, яка проживає в селі Попівщина Роменського району, гуде все село. Навіть після того, як у безвідповідальних батьків забрали чотирьох дітей, вони продовжують свої чвари та почергово пишуть заяви до поліції одне на одного. Про те, як двоє дорослих експлуатували свою малечу, — далі.

У віці 16 років мешканка села Попівщина почала доросле життя. Через неспокійну обстановку вдома дівчина зійшлася з 34-річним односельцем. Та за кам’яною стіною не опиналася: стусани та пияцтво згодом стали звичним способом життя обох. Не працюють, не підробляють, а живуть на гроші, що отримують від держави на дітей, розповіла інспектор моніторингу Роменського ВП Марина ЙОСИПЕНКО. А їх пара прижила вже четверо. 

За словами односельців, двоє старших у віці 6 та 7 років постійно жебракували: саме мати схиляла їх протягувати руку. Жінка писала записки до магазину з проханням дати продуктів у борг. Та грошей ніхто не повертав уже давно. Продавчиня замурзаним дітям не відмовляла, а навпаки – ще й пиріжками могла пригостити. Голод та байдужість: для батьків-пияк немає нічого святого. Навіть ті кошти, які отримували на дітей, вони витрачали на горілку. 

За словами Анатолія ЛИТВИНЕНКА, голови Анастасівської сільської ради, до складу якої входить Попівщина, дітей наразі забрала родина чоловікового брата. Буквально за місяць діти стали називати дядькову дружину матір’ю. Самі ж горе-батьки не перестають пиячити та на власну малечу їм, судячи з усього, начхати. З того часу, як дорослі залишилися вдвох, вони «не просихають», б’ються та жодного разу до дітей не приходили. 

За словами голови сільської ради, зараз малеча ходить до садочка та школи, він особисто допомагає з транспортуванням. «У них усе добре», — розповів Анатолій Григорович. Подальша доля чотирьох дітей поки невідома, але в родині брата їм добре, запевнив голова: одягнені, нагодовані та спокійні. 

Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: