На вулиці викрали незачинену автівку

12.04.2019

До Великописарівського відділення поліції вчора вдень зателефонував 40-річний житель смт Кириківка та повідомив, що кілька хвилин тому від двору невідомо куди зник його автомобіль ВАЗ-2106 червоного кольору з причепом. Постраждалий додав, що автівку він залишив біля подвір’я буквально на п’ять хвилин незачиненою та з ключем у замку запалення.

«Я прийняв рішення негайно ввести на території обслуговування план «Перехоплення» та створив кілька мобільних поліцейських груп, які почали «прочісувати» територію району та його автошляхи, — говорить начальник Великописарівського відділення поліції Сергій Несмашний. — Незабаром група, до якої входив я та ще кілька поліцейських, на одній з доріг натрапила на слід втікачів та визначила напрямок їх руху. А вже зовсім скоро, в селі Спірному, майже за двадцять кілометрів від місця скоєння злочину «Жигулі» з втікачами були знайдені та затримані».

Зловмисниками, які зважилися на незаконне заволодіння транспортним засобом, виявилося двоє місцевих жителів 34 та 37 років. Обидва нещодавно вийшли з в’язниць, де відбували покарання за майнові злочини. А старший, до речі, за незаконне заволодіння транспортними засобами.

Як стверджують самі зловмисники, проходячи вулицею, вони помітили відкритий автомобіль з ключами у замку, який можна було «взяти» швидко і без зайвого клопоту. Тож план заволодіння і подальшої реалізації виник миттєво.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України. Санкція статті, за незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб або повторно, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Зловмисники затримані в порядку ст. 208 кримінально-процесуального кодексу України, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: