Кафе-магазин оштрафували за рекламу пива

15.04.2019

При здійсненні контролю за дотриманням порядку розповсюдження реклами та вимог до її змісту, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області встановлено, що у приміщенні кафе-магазину розміщена реклама із зображенням пляшки пива «Чернігівське» із текстом: «Чернігівське живи на повну», що є порушенням ч.2 ст.22 Закону України «Про рекламу», а саме реклама алкогольних напоїв, реклама знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, забороняється засобами внутрішньої та зовнішньої реклами.

По даному факту начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області В. Моісеєнком прийнято рішення про застосування штрафних санкцій у розмірі 130 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

У зв’язку з несплатою застосованих штрафних санкцій, відділом правового забезпечення був підготовлений та направлений позов до Сумського окружного адміністративного суду. У ході судового розгляду начальником відділу правового забезпечення було доведено законність проведеного заходу державного контролю та застосованих штрафних санкцій. У зв’язку з цим Сумським окружним адміністративним судом задоволено позовні вимоги та прийнято рішення про стягнення з суб’єкта господарювання штрафних санкцій.

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області попереджає, що реклама алкогольних напоїв, реклама знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої суворо забороняється, а в разі її розміщення Законом України «Про рекламу» передбачено відповідальність в п¢ятикратному розмірі від вартості розповсюдженої реклами, а в разі неможливості встановлення вартості – до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: