Екс-головного тюремника Сумщини знову судитимуть

15.04.2019

Сьогодні колегія суддів Сумського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокуратури Київської області на вирок Ковпаківського районного суду м. Суми, яким колишнього очільника управління Державної пенітенціарної служби України в Сумській області було виправдано за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Подаючи апеляційну скаргу, сторона обвинувачення акцентувала увагу на процесуальних порушення, допущених судом першої інстанції. Зокрема, прокурор зазначав, що місцевий суд не допитав значну кількість свідків у справі, заявлених обвинуваченням,у вироку не навів мотивів чому їх не було викликано до суду та не допитано. Натомість саме рішення місцевого суду ґрунтується на показах обвинуваченого та тих свідків, які не мали жодного відношення до кримінального провадження. Тож прокурор просив скасувати вирок та призначити новий судовий розгляд справи в суді першої інстанції.

Захисники обвинуваченого заперечували проти задоволення апеляційних вимог прокурора та у своєму клопотанні просили закрити апеляційне провадження. Мотивували тим, що апеляційна скарга подана заступником прокурора Київської області, який участі у даному судовому проваджені не приймав, до складу групи прокурорів у кримінальному провадженні його не було включено, а прокуратура Київської області не є органом прокуратури вищого рівня щодо прокурора Сумської місцевої прокуратури, який підтримував державне обвинувачення у даному кримінальному провадженні.

Розглянувши матеріали справи, апеляційний суд задовольнив скаргу прокуратури. Колегією кримінальної палати було скасовано вирок суду першої інстанції та справу направлено на новий судовий розгляд до суду першої інстанції в іншому складі суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: