Розслідування смертельної ДТП за участі дружини прокурора віддали харківській поліції

15.04.2019

Як уже повідомлялося раніше, 8 квітня 2019 року з метою недопущення подальшої спекуляції та безпідставних претензій прокурор Сумської області звернувся до керівництва Генеральної прокуратури України з клопотанням про передачу кримінального провадження за фактом ДТП за участі дружини співробітника прокуратури Сумщини для подальшого розслідування в іншу область. У понеділок, 15 квітня, зазначене клопотання ГПУ розглянуто, проведення подальшого досудового розслідування доручено правоохоронним органам Харківської області.

Нагадуємо, що у провадженні слідчих Тростянецького відділення Охтирського відділу поліції під процесуальним керівництвом Охтирської місцевої прокуратури перебувало кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди. Мова йде про подію 30 березня 2019 року. Тоді жінка-водій на 56 км автодороги «Суми-Полтава», керуючи автомобілем «Toyota Rav 4», на проїжджій частині в темну пору доби (поза межами пішохідного переходу) збила на смерть 24-річну дівчину-пішохода.

За цей нетривалий час досудове слідство проведено максимально об’єктивно та неупереджено, зокрема призначено ряд необхідних експертиз, вивчено відео з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано рух по місту водія та загиблої. Автомобіль вилучено та доставлено на штрафмайданчик тощо.

Однак через засоби масової інформації близькі загиблої дівчини почали висловлювати сумніви щодо об’єктивності слідства, з огляду на той факт, що чоловік водія – співробітник прокуратури, а батько – депутат районної ради. Відтак, за клопотанням прокуратури Сумщини розслідувати ДТП будуть правоохоронці Харківської області, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: