Ректора СумДУ звинувачують у фінансових махінаціях

16.04.2019

Вільна профспілка Сумського державного університету звинуватила ректора вишу у непрозорій фінансовій діяльності. Про це лідери громадської організації розповіли на прес-конференції. Посилаються на статтю 56 Закону «Про вищу освіту» — там йдеться про навчальне навантаження на викладача.

«Вуз зразу прийняв таку цікаву подвійну політику: ви звітуєте за 600 годин, а виконуєте 900.Таким чином оплачується ставки 2, а викладачі виконують 3 ставки. 1 ставка виконується не оплачено. Ці ставки ректор, пан Васильєв, колекціонує і потім, від свого імені, як призовий фонд роздає певним кафедрам. 40 млн грн. премій. За нашою інформацією ці премії розподілені, в переважній мірі, серед керівних кадрів і їх наближених», — говорить Іван Мозговий, завідувач кафедри філософії СумДУ, голова вільної профспілки:

Одне з імен, яке назвали учасники ініціатори – як отримувачів премії – донька ректора Тетяни Васильєвої, яка працює у виші – очолює інститут фінансів.

Телефоном директорка Навчально-наукового інституту фінансів СУМДУ Тетяна Васильєва сказала:

Кор.: — Могли б ви сказати який розмір вами отриманої премії за минулий рік?

Т. Васильєва: —  Чесно кажучи точно не можу, ніколи не ставила собі за мету виокремити скільки за що, кожного місяця вона різна. Вийшла, наприклад, стаття у мене в цьому місяці – за неї буде премія, якщо не вийшла – не буде премії.

Кор.: — А вона сильно варіює?

Т. Васильєва:  – Звичайно. Крім того, що я декан, я іще і науковець, вчений, я також публікуюсь і в мене один із найвищих індексів є, що в нашому інституті».

На звернення до Міністерства освіти щодо можливих зловживань ректора і розірвання з ним контракту, вільній профспілці надійшла відповідь, що виш «отримав загальнодержавне та міжнародне визнання». Із Національного антикорупційного бюро – що буде проведено перевірку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: