У Сумах поліція затримала зловмисника, що обкрадав автомобілі

16.04.2019

У лютому до поліції з заявою про злочин звернувся житель обласного центру та повідомив, що з його автомобіля ВАЗ-21013, який він залишив на ніч біля багатоквартирного будинку по вулиці Герасима Кондратьєва, було викрадено акумулятор. Поліція відкрила кримінальне провадження за крадіжку та почала розшук зловмисника.

За кілька днів з заявою про подібну крадіжку до поліції звернулася і власниця автомобіля «Форд Фієста». Жінка увечері припаркувала автівку на майданчику біля під’їзду, а коли вранці хотіла їхати у справах, виявила, що в автомобілі хтось покопирсався та вкрав акумуляторну батарею.

Наприкінці місяця до поліції знову зателефонував перший потерпілий та заявив про чергову крадіжку з його ВАЗівки нової акумуляторної батареї, яку він придбав і установив замість викраденої раніше.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники Сумського відділу поліції у квітні викрили та затримали 22-річного раніше судимого за крадіжки жителя обласного центру. Вже доведено, що чоловік протягом січня-березня нинішнього року примудрився скоїти щонайменше сім крадіжок акумуляторів з чужих автомашин, крадіжку металу та крадіжку ноутбуку. А ще затримувався поліцією за зберігання наркотичних речовин.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За крадіжку, вчинену повторно, санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: