Сумські аптеки погодилися надати дітям безоплатний інсулін в борг

16.04.2019

Аптечні заклади Сум погодилися забезпечувати дітей безоплатним інсуліном в борг, поки сесія міськради не вирішить питання виділення додаткових коштів.

Про це під час апаратної наради в Сумській міськраді розповіла в. о. начальника міського відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко.

«Наразі здійснюється відпуск інсуліну дитячому населенню в борг. Аптечні заклади погодились на такий варіант. Зважаючи на це, скликати позачергову сесію немає потреби. Всі питання стосовно виділення додаткових коштів будуть вирішені на плановій сесії міської ради, яка відбудеться 24 квітня», – зазначила посадовець.

Як уже повідомлялося, на Сумщині склалася критична ситуація з лікуванням інсулінозалежних хворих, спричинена вкрай недостатнім фінансуванням на відшкодування вартості препаратів інсуліну.

Наразі на Сумщині зареєстровано 5 227 інсулінозалежних хворих, із них – 198 дітей та 17 вагітних. Загальна потреба на забезпечення хворих інсуліном – більше 48 мільйонів гривень. Станом на квітень 2019 року для області виділено майже 16 мільйонів гривень цільових коштів, які розподілені між місцевими бюджетами пропорційно до потреби рішенням Сумської обласної ради.

Найбільше потерпає від нестатку ліків обласний центр. На сьогодні у Сумах для забезпечення хворих препаратом не вистачає 9,5 млн гривень. У зв’язку з таким станом речей 10 квітня під стінами облдержадміністрації відбувся мітинг за участі батьків інсулінозалежних дітей, під час якого представники облдержадміністрації та міської влади обмінялися закидами щодо того, хто повинен здійснювати фінансування інсулінозалежних.

Попередньо на 16 квітня з цього приводу було заплановане проведення засідання позачергової сесії Сумської міськради, однак у вівторок воно так і не відбулося.

https://www.ukrinform.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: