У Конотопі магазин побутової техніки покарали на 25 тисяч

16.04.2019

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області при здійсненні державного ринкового нагляду було проведено планову перевірку характеристик продукції в магазині «Магніт» у Конотопі, а саме: електричного та електронного обладнання, кухонної техніки та техніки для використання в побуті у суб’єкта господарювання.

У результаті встановлені порушення вимог законодавства України про державний ринковий нагляд: щипці для волосся, щипці для вирівнювання волосся та тостер реалізовувалися за відсутності знака відповідності та без належного маркування, що є порушенням Постанови Кабінету Міністрів України № 1067 від 16.12.2015р. «Про затвердження Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання» та Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». Зазначені порушення також можуть свідчити про реалізацію фальсифікованої продукції.

За введення вищевказаної продукції в обіг начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталієм Моісеєнком прийняті рішення про застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій.

Начальником відділу правового забезпечення підготовлено адміністративний позов до Сумського окружного адміністративного суду та в ході судового розгляду доведено законність проведеного планового заходу державного ринкового нагляду та застосованих штрафних санкцій. У зв’язку з цим, Сумським окружним адміністративним судом задоволено позовні вимоги та прийнято рішення про стягнення з суб’єкта господарювання штрафних санкцій на загальну суму 25 500 грн. 00 коп.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: