На Сумщині розпочали будівництво першої в області сонячної електростанції за кошти іноземних інвесторів

16.04.2019

Участь в урочистостях на території Тростянецької ОТГ з нагоди старту будівництва взяв голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО

«Сьогодні важлива подія не лише в житті Тростянецької об’єднаної громади, а й усієї Сумщини, адже це перший інноваційний проект, що буде реалізовуватися в області за участі саме цих інвесторів, – зазначив Микола Клочко. – Ще один проект з будівництва також сонячної електростанції, але вже від інших інвесторів, стартує в червні. Я дякую всім, хто хоче вкладати кошти в економіку нашої області».

За його словами, реформа децентралізації, яка наразі триває в області, дасть потужний поштовх для реалізації перспективних проектів на окремих територіях, там, де влада і громада працює задля свого розвитку.

Голова правління Німецько-Української промислово-торговельної палати Александер МАРКУС подякував облдержадміністрації за всіляку підтримку іноземних інвесторів і за інноваційний підхід у розвитку територій.

У своєму виступі власник іноземних компаній «Nord Areal Energy GmbH» (Німеччина) і ESE Investment AG (Ліхтенштейн) Наталія КНАППЕ та член Адміністративної ради Інвестиційного фонду ESE Investment AG Олаф КНАППЕ розповіли: вони сповнені оптимізму і, не зважаючи на прикордонний статус Сумської області й застороги щодо фактів корупції в Україні, ризикнули і на території Тростянецької об’єднаної громади розпочали реалізацію проекту щодо будівництва першої в області сонячної електростанції.

«Ми з’ясували, що обсяг та інтенсивність сонячного випромінювання, а, відтак потенціал сонячної електроенергетики на території Сумської області є значно вищим, ніж в тій же Німеччині. Крім того, гарантований державою Україна «зелений тариф» за вироблену електроенергію з альтернативних джерел, його розмір та тверда прив’язка до євро ще більш підсилювали економічну вигоду даного проекту, – розповів Олаф Кнаппе. – Саме тому нами було прийнято остаточне рішення про інвестування в ринок альтернативної електроенергетики України, а конкретно – Сумської області».

Голова Тростянецької ОТГ Юрій БОВА розповів, що він за сприяння облдержадміністрації підписав Меморандум із німецькими інвесторами півтора року тому. За цей час тривала масштабна робота щодо підготовки до старту будівництва сонячної електростанції. І наразі громада сподівається на  успішне продовження співпраці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: